RC: Hygge - Cesta ke štěstí - Marie Tourell Soderbergova

Výsledek obrázku pro hygge cesta ke štěstí

Přivolejte si k sobě štěstí



Hygge.
Jedno obyčejné slovíčko, které se v poslední době dostává do našeho podvědomí čím dál častěji. Ale proč tomu tak je?
Jak už napovídá samotný název této nové knihy, jde tu hlavně o štěstí. Být totiž šťastný, to je hlavní náplň, kterou člověk v životě má, ne? Proto chodíme do práce, která nás baví, žijeme s těmi, se kterými je nám dobře a oblékáme si jen to oblečení, ve kterém se cítíme nejlépe.
Ze Skandinávie se k nám už nějakou dobu dostávají rady a tipy, jak žít život, ve kterém budeme maximálně šťastní a tato kniha je jednou z těchto rad.

Dozvíme se v ní, jak důležité jsou v našich životech maličkosti, které děláme každý den nebo třeba jen rozložení nábytku a dekorací v našem domě. Všechno totiž souvisí se vším, a to bychom si měli uvědomit jako první.
Když se řekne štěstí, mnoho lidí si jako první představí peníze, ovšem v nich štěstí opravdu netkví. I sebebohatší člověk totiž může patřit k těm nejnešťastnějším.
V prvé řadě je důležitá naše duše. Jakmile ta je spokojená, pozná to celé naše okolí i my sami. I vy sami máte určitě plno oblíbených činností, u kterých vaše mysl zcela vypne a vy relaxujete a užíváte si daného okamžiku. Někdo v tu chvíli sedí v křesle a pije horké kakao, někdo naopak okopává záhonky na zahradě a další si v posteli vychutnává novou knihu. Variant, jak dojít do stavu štěstí je opravdu hodně a je jen na nás, čemu dáme v životě přednost.

Související obrázek

V životě bychom si měli tedy co nejvíce zpříjemnit vše co děláme. Sedíte skoro celý den v práci? Přineste si do ní něco, co vám každý den zvedne náladu - kytičku, sadu oblíbeným propisek, veselý hrneček či fotku vaší drahé polovičky. Sice to nebude zázrak na počkaní, ale zastane to alespoň malou náplast, než přijdete domů, do svého teritoria.

Váš domov je místo, kde jste pány vy. Mělo by tedy podle toho i vypadat. Je jedno, jestli ostatním bude připadat koberec moc huňatý, lustr příliš retro a dekorace až moc domácké. Bude zrcadlo vašeho nitra, a tak byste se neměli nechat nikým rozladit.A tady je pár tipů, které by u vás doma rozhodně neměly chybět - 
Pořiďte si do zásoby pár svíček - nejenže svůj domov provoníte, ale také vytvoříte pohodovou a útulnou atmosféru, a jakmile jednou se zapalováním svíček začnete, už si večery bez nich nebudete moci představit. Plamínek jako takový je totiž symbolem tepla rodinného krbu a to je základ každé domácnosti.
Dům bez knih je jako člověk bez duše -  a tím byste se také měli řídit. Nemáte četbu v oblibě? Nevadí, zkuste se zaměřit na cestopisné knihy plné obrázků. Uvidíte, že listování v nich přijdete na chuť a vaše "vytrénované" nervy z práce vám za to ještě poděkuji.
Na všechny neduhy je nejlepší dobré jídlo - nemusíte být šéfkuchař, abyste se dobře najedli. Každému chutná něco jiného a bude úplně stačit, když se naučíte dělat dobře to, co máte nejraději. Jakmile se vám podaří vaše oblíbená jídla, bude hned svět růžovější. Není totiž nic úžasnějšího než teplo domova, měkkost křesla a plný žaludek.

Štěstí je ošemetná věc a my bychom se měli co nejvíce snažit si ho udržet→tak neváhejte a nechte si poradit přes hygge experty na šťastné žití, Dánů, a žijte každý den šťastněji a naplno.


Moje hodnocení: 5 z 5 

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromedia
Knihu můžete zakoupit ZDE

4 komentáře:

  1. Pěkná recenze. Knihu vůbec netnám, ale vypadá zajímavě a má naprosto nádhernou obálku. :))

    OdpovědětVymazat
  2. To je ale, panečku, chyb. Skoro si říkám, zda nejsou naschvál, přece takový ,,antičeštinář" nemůže mít svůj blog o knihách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ? Žádné "tak strašné chyby" bohužel (pro mě bohudík) nevidím, ale klidně vyjdi z anonymity a můžeme "diskutovat". ;)

      Vymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.