RC: Svatba s Winterbornem - Lisa Kleypas


Výsledek obrázku pro svatba s winterbornem


V příběhu se dostáváme do poměrně složité situace. Domluvené zasnoubení Helen a Rhyse je najednou v troskách a paradoxně má vše na svědomí Helenina přítelkyně Kathleen. Ačkoliv to mezi hlavními hrdiny nebylo chvílemi nejrůžovější, oba k sobě něco cítí a Helen o zrušení zásnub rozhodně nestála.
Výsledek obrázku pro lisa kleypas winterborneRozhodne se tedy Rhyse navštívit a vše řádně napravit. Jenomže muži jako je on mívají silnou hrdost, a Rhys je tak ze začátku skálopevně rozhodnutý Helen odmítnou se vším, s čím za ním přišla.

Jelikož ale jejich vzájemná náklonnost nevyprchala, nakonec se Rhys rozhodne dát Helen druhou šanci...ale za zvláštních podmínek. Navrhne ji dohodu, přesněji řečeno "obchodní transakci", která oběma zaručí, že se vycouvání ze zásnub nebude opakovat. Mají spolu strávit noc, což bude pro oba (hlavně pak pro Helen) důvod, aby svatba nakonec prošla rychle a hladce. Když na tento návrh věčně pasivní, tichá a plachá Helen kývne, mohlo by se zdát, že jim už nic nestojí v cestě k vytouženému šťastnému konci.

Naneštěstí pro ně je opak pravdou. Seskupí se proti nim hned několik věcí najednou, které jim brání uspořádat si svatbu, na kterou by už měli oba právo. Nejenže s jejich sňatkem nesouhlasí Devon, ale navíc se do všeho připletly další zásadní situace, které celým příběhem pořádně zamíchají.

Dočká se hlavní dvojice konečně vytoužené svatby? A jak zvládnou vše ostatní?



Související obrázekAčkoliv jsem zatím nečetla první díl, do Svatby s Winterbornem jsem se začetla velmi rychle. Kontext nebyl nijak špatně srozumitelný, neměla jsme tedy pocit, že bych o něco přišla. Od začátku bylo autorkou vše potřebné vysvětleno, a poté už se rozvíjela samotná zápletka.

V ději se ocitáme ve chvíli, kdy končí předešlý díl (ale nebojte se, autorka celou situaci vysvětlí, takže pokud jste, jako já, první díl ještě nečetli, nebudete o nic zásadního ochuzeni), a to po zrušení zasnoubení Helen a Rhyse. Kvůli kamarádce Helen Kathleen vzniklo mezi dvojicí velké nedorozumění a Helen bude chtít vše napravit.

Mezi hlavními postavami, Helen a Rhysem, to od začátku velmi jiskřilo. Jejich charaktery byly jako oheň a voda, a tak byla každá jejich debata studnou plnou břitkého humoru, cynismu a slovíčkaření. V těchto chvílích jsem si čtení opravdu velmi užívala a děj utíkal velmi rychle.
Brzy má u nás vyjít třetí díl z této trilogie a já jsem opravdu zvědavá, co pěkného si pro nás autorka zase přichystá (a taky přemýšlím, že bych si přeci jenom pořídila i první díl, abych měla přečtenou celou trilogii ☺

Pokud nevíte, jakou knihu si s sebou vzít do postele před spaním, tak Svatbu s Winterbornem rozhodně doporučuji. Romantický příběh je velmi čtivý a ani se nenadějete a budete u poslední kapitoly. 



Moje hodnocení: 4 z 5


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Baronet
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.