RC: Titáni - Leila Meacham


Je pravá rodina tou, kde vyrůstáme, nebo tou, do které biologicky patříme?

Adopce či odložení dítěte jsou v naší společnosti od nepaměti. Vždy se najde někdo, kdo si právě narozené dítě nemůže dovolit, nebo ho bohužel prostě jen nechce.
A stejně tak tomu bylo i v Texasu na konci 19. století, kdy se v jednom domku jedné teplé noci narodila zdravá a krásná dvojčátka. Jejich matka, Millicent Holloway, má ale srdce z kamene a ihned po narození dá svému manželovi Leonovi za úkol, aby jedno z dětí , která se jí narodila z jednoho velkého omylu s Trevorem Wverlingem, vybral a to druhé dal kojné a poslal pryč. Během několika minut se tak z dvojčátek stanou dva jedináčci, každý vhozený do zcela jiného prostředí.

O dvacet let později ve svém životě každý z nich dospěl zcela někam jinak a ani přes uběhlá léta ani jeden z nich o existenci toho druhého netuší. Tím "šťastným" dítětem, které mohlo zůstat s biologickou matkou, je Nathan Holloway. S otcem, matkou a dvěma sourozenci žijí na farmě, která je pro něj, jako pro nejstaršího z potomků, středem světa. Má rád vše s ní spjaté a užívá si každý den, který na ní může pracovat. To je asi také důvodem, proč je schopen celá léta přivírat oči nad tím, že se chvílemi v rodině necítí úplně vítán. S otcem i sourozenci má vztah dobrý, ale z matky chvílemi cítí zvláštní pocit.
Jeho podezření se naplní, když se před jejich dveřmi jednoho dne objeví divný muž, který začne tvrdit, že je Trevor Waverling, Nathanův biologický otec. Nathan samozřejmě ničemu nevěří, ale reakce jeho rodičů jsou pro něj ránou pod pás. Oba dva nic nepopírají a akorát se s Trevorem dohadují, že nemá právo si ho brát.
Během několika minut se mu otočí život o sto osmdesát stupňů a Nathan ví, že už nic nebude takové jako dřív.

Naproti němu je tu Samantha Gordonová, dvacetiletá dívka, která miluje paleontoligii a žije se svým adoptivním otcem Neilem Gordonem. V životě je šťastná, obklopená lidmi, kteří ji mají rádi a ona je stejně tak. Jenomže čím je starší tím více její srdce zajímá, kdo byli její biologičtí rodiče. Chce se dozvědět pravdu o tom, proč někdo odložil narozenou holčičku pryč a nikdy se už o ni nezajímal. Její dobrodružná povaha jí nedá spát a je jasné, že nepotrvá dlouho a životy Samanthy a Nathana se zkříží a oba konečně najdou svou půlku, která jim podvědomě vždy chyběla a oni ji hledali.




Titáni jsou historickým románem, který nás zavede do slunného Texasu na rozlehlé farmy a rodinná sídla venkovanů. Příběh Nathana a Samanthy je rozdělen do několika dějových linek, díky čemuž jsme mohli každou postavu více poznat a děj tak poznat do hloubky.
Autorčin styl je velmi čtivý, a příběh tak čtenáře chytil od první kapitoly a nepustil je až do konce. Vše je popsáno velmi podrobně, každé situaci se autorka věnovala s velkou mírou pečlivosti, takže v nás dokázala velmi vzbudit pocit toho, jako bychom se na nějakém ranči opravdu nacházeli.
Prostředí v knize bylo velmi krásné a obálka, která přímo vybízí k přečtení, je také oparvdu velmi krásná. Všechny romány Leily Meacham jsou ozvláštněny květinovými obálkami, které z knih dělají dokonalé adepty pro sběratelské čtenáře.

Kniha je takovou letní jednohubkou, kterou si zpříjemníte dovolenou či volné chvíle doma. Vše v ději plyne pozvolna a díky ožehavému tématu - rodině a rozdělení dvojčat - čtenáři v knize najdou mnohé k přemýšlení.
Pokud uvažujete nad novou prázdninovou knihou, rozhodně se podívejte po krásných a sluncem ozářených Titánech, kteří opravdu stojí za to.



Hodnocení: 4 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromediagroup
Knihu můžete zakoupit ZDE

2 komentáře:

  1. historicke romany moc rada nemam, ale tohle vypada zajimave :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Po knize pokukuji a přemýšlím, jestli se do ní pustit nebo ne :) Není to moje obvyklá četba, ale třeba mě kniha oslní :) Šanci jí dám :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.