RC: Láska po francouzsku - Fiona Valpy

 Autor: Fiona Valpy
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 224
Název v originále: The French for Love
Série: ---
AnotaceV románu Láska po francouzsku najdete to, co chybí většině dnešních módních knih: opravdovost. Patří k těm, na které budete myslet ještě dlouho poté, co dočtete poslední stránku.

Gina ztratí skvělou práci, přítele i část rodiny, a tak se rozhodne pro zbrusu nový začátek. Vymění chladnou šedivou Anglii za slunný francouzský jih, plný barev a skvělého vína. Začne žít v domě na venkově, který zdědila po své milované tetě.

Zaskočí ji však různé nečekané situace, při nichž se musí spolehnout na nové přátele. S dírou ve střeše jí pomůže hezký a záhadný zedník. Jak dopadne největší faux-pas? Jdou vůbec překonat rozdíly mezi britskou a francouzskou náturou? Podaří se Gině splnit si svůj francouzský sen o lásce?


Určitě každá se už někdy v životě setkal s tím, že by nejraději od všech problémů či neúspěchů odjel co možná nejdál a začal někde zcela znova. Začít s novým štítem je totiž pro člověka velmi lákavá nabídka.

A přesně to teď řeší Gina. Doposud žila v Anglii a její život nebyl ani nijak mrzutý, ale ani nijak veselý. Její neutrální stav ji doposud vyhovoval a ona tak neměla potřebu něco měnit.

Stačí ale pár dní a všechno se v jejím životě naprosto změní.

Ztratí práci, přítele a přijde o svou milovanou  tetu z Francie. Jelikož byla i ona tetina velká oblíbenkyně, zanechala jí po sobě svůj dům ve Francii, kam se teď Gina vydává.

Ve Francii najednou poznává zcela jiný život. Na venkově, kde její teta bydlela, potkává spoustu milých lidí, kteří si ji pamatují jako malou dívenku, která tetu navštěvovala a Gina si připadá, jako v jiném světě. Je plná energie a dává se do rekonstrukce domu, který pro ni tolik znamená.
A v tom všem jí zkříží cestu láska. Při pracích na domě se seznamuje s pohledným Cédricem, který je pro ni ovšem jedno velké tajemství. Neví jestli má rodinu, přítelkyni a také to, jestli se i ona Cédricovi líbí.




Láska po francouzsku je opravdu krásná romantická knížka, při které si budete připadat, jako kdybyste prožívali několik dní v provoněné Francii.
S hlavní hrdinkou prožíváte její neúspěchy i úspěchy a přitom přemýšlíte nad tím, jak všechno může skončit.

Gina byla sympatická hrdinka, které čtenář od první stránky drží pěsti, aby všechno zvládla a v další chvíli je zcela překvapen její spontánností, se kterou se vydala do Francie žít jiný život.


Autorka naplnila příběh mnoha krásnými místy, přátelskými lidmi a také malým tajemstvím, které celý příběh okořenilo.

Na chvíle, kdy se budete chtít odreagovat a dostat na klidné místo je tato kniha jako dělaná a rozhodně chytí za srdce každou romantickou čtenářku. ☻




Moje hodnocení: 4,5 z 5
Nakladatelství Fragment
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Baronet :)
Knihu zakoupíte ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.