RC: Stíny minulosti - Amanda Quick (Jayne Ann Krentz)

Autor: Amanda Quick
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 390

Název v originále: Family Man
Série: -----
Anotace:
Katy Wadeová se po desetiletí práce pro impérium vysoce postavené rodiny Gilchristových rozhodne založit si vlastní podnik. Před odchodem však musí vyřešit poslední problém. Gilchristovi potřebují zachránit svůj záhadně se snižující majetek, a pro tu práci se hodí jen jediný muž - Luke Gilchrist. Příbuzní ho celý život nutili platit za skandál jeho otce a Luke přísahal, že se domů už nikdy nevrátí. Katy teď musí Lukea přesvědčit, aby využil svých obchodních zkušeností a rodině pomohl. Stačí však, aby pohlédla do jeho podmanivých zelených očí, a pochopí, proč ho ostatní označují za mizeru.



„Gilchristovi přistupují ke všemu dramaticky, připomněla si Katy Wadeoová, 
když vystoupila z auta. Kdyby nebyli tak zatraceně nebezpeční, bylo by snadné se jim smát.„



Katy Wadesová už od útlého věku pracuje pro Justinu Gilchrostovou a zároveň také pro zbohatlickou rodinu Gilchristů. Je za tuto práci vděčná, dostala ji po smrti rodičů, a jen díky ní se může po celé ty roky starat o svého mladšího bratra. Jenže dělat někomu stále poskoka se za nějakou dobu omrzí i těm nejotrlejším. Katy má proto jasný plán.
Pomůže Justině s posledním, ne úplně lehkým, úkolem a potom se konečně postaví na vlastní nohy.
Ovšem její plány na budoucnost budou muset chvíli počkat, protože úkol, který ji Justina zadala, vypadá docela jako tvrdý oříšek.
Justininy restaurace, které se zasloužily o velké jmění rodiny, na tom teď nejsou úplně nejlépe a jediný komu by je Justina předala je Luke Gilchrist.
A teď přichází ten největší háček a zároveň část z opravdu divné historie této rodiny. 
Luke byl totiž, kvůli nesprávné volbě nevěsty svého otce, už před narozením rodinou zapuzen a z jejich jmění neviděl ani penci. Musel se naučit žít s tím, že jeho rodiče, společně s ním, rodina zavrhla. 
A i přesto se jeho kořeny v podnikatelské rodině nezapřeli a on díky tomu velmi zbohatl.
Nyní je v pozici ještě o něco víš než Justinino podnikání a je si toho moc dobře vědom. Proto pro něj návrh Katy, aby pomohl své rodině, není nijak zajímavý. Neustále má na paměti, jak se k němu a jeho rodičům zachovala rodina před mnoha lety a to jim nehodlá odpustit.
Katy je z jeho chladného postoje k celé situaci naprosto vyvedená z míry, a přestože Luke nevypadá moc přátelsky a klidně, řekne mu od plných plic, jak je to od něj sobecké a nezodpovědné.
Nemohla pochopit, jak někdo může být tak krutý a nechat svou rodinu pomalu se potápět ke dnu. Luke byl pro Katy další střípek toho, aby se od Gilchristových odpoutala co nejdříve to půjde. Ale uvědomovala si, že pokud jde o Luka, je to začarovaný kruh. Měla z něho nedobrý pocit, že je jako obrovský kámen, se kterým nikdo nehne.
Byla proto nečekaně překvapená, když ho další den našla v kanceláři s Justinou, jak se domlouvají na smlouvě. Zprvu měla ohromnou radost, tu ale později vystřídaly obavy.
Co ho přimělo se najednou rozhodnout jinak? 
Chce Justině opravdu pomoct, nebo je chce zničit úplně? 
A proč je z něj stále celá nesvá?





Příběh zbohatlické rodiny Gilchristovi a všeho kolem ní, mi při přečtení prvních stran trochu připomněl Dokonalé dědictví, jelikož i tam šlo o velmi bohatou rodinu, jejíž firma šla ale postupně stále dolů.
Gilchristovi mi šli malinko na nervy – zvláště Justina a ženy z této rodiny. Světlým elementem pro mě byla Katy. Líbilo se mi s jakou nadsázkou vše brala a také to, že si od této rodiny nenechala všechno líbit. 
Zprvu jsem si myslela, že bude nějaká jejich posluhovačka, která udělá úplně vše o co ji budou žádat, ale i ona si uměla dupnout.
A tuto její stránku nejvíce projevovala v přítomnosti Luka. Když tihle dva měli společnou chvíli v příběhu, bylo celkem vtipné pozorovat, jak leze Katy Luke na nervy. A na druhou stranu taky to, jak si Luke užívá, že ji tak vyvádí z míry. 
Jiskření mezi nimi  bylo očividné už od jejich prvního setkání, takže bylo jasné, že jejich nevraživost vyústí v něco docela jiného. Tato zápletka byla v knize celkem předvídatelná, za to mě ale dost překvapilo vyústění „detektivní“ zápletky, která se odehrávala kolem mizejících peněz v Gilchristově restauraci. Tohle bylo pro mě u příběhu příjemné zpestření a zároveň také lákadlo, abych četla dál a dál.

Amanda Quick napsala zajímavý příběh, jehož hlavní hrdinové vás budou svým chováním chvílemi velmi překvapovat, takže nebudete vědět, jestli jste na jejich straně nebo ne. Co mi na příběhu přišlo nejvtipnější, bylo Katyino přirovnávání Gilchristových k čarodějnickému klanu. I když jsem si v polovině knihy říkala, že oslovení „čaroděj“ bylo použito docela často, nebyl to pro mě moc rušivý element.
A také se mi líbily vnitřní monology, které Katy v příběhu vedla. Byly vtipné a čtenář si tím hlavní hrdinku o něco více oblíbil. Byla totiž úplně normální a to je v příběhu, kde se všechno točí kolem peněz a rodiny s pošramocenou minulostí, opravdu příjemná změna.
Musím říct, že zprvu mi v příběhu neseděl ani Luke, ale v průběhu děje jsem na něj změnila názor – možná to bylo také tím, že ho Katy maličko změnila.

Mám ráda knížky, kde je hlavní zápletka ovlivněná minulostí hrdinů a to přesně čtenář najde v tomto příběhu. 
Stíny minulosti bylo oddechové a příjemné čtení, které se hodí na čtení po večerech. ☻


Hodnocení: 3,5 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji knihkupectví
Knížku můžete zakoupit ZDE. ☺

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.