Recenze na knížku: Easy?

Autor: Tammara Webber
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 305
Série: -----
Anotace: Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...

Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?
Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.
Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti...Ale její tajemný zachránce chodí na stejné hodiny ekonomie jako ona a její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu. Ale Jacqueline ví, že se nejprve musí vzchopit a postavit se svému strachu čelem, protože zatím se není schopná nikomu otevřít.....

Obálka:Obálka se mi moc líbila! Celá je krásně sladěná do hněda a obě postavy na ni vypadají hezky :-) Je jednoduchá a výstižná :-)

Vazba:K samotné obálce mi taky sedí to, že knížka je v hardbacku :-) 
Celkový dojem ze zevnějšku knížky je jedním slovem: KRÁSNÝ! :-)

Hlavní hrdina/ka:V tomto příběhu se stala hlavní hrdinkou studentka na vysoké škole Jacqueline, která se stala, naštěstí zachráněnou, obětí neznámého kluka, který ji chtěl znásilnit..
Jacqueline mi byla do začátku moc sympatická. Autorka ji vykreslila jako "obyčejnou" dívku, která se právě dostává z rozchodu, v čemž si myslím s ní soucítilo mnoho z nás!-já ji přála, aby dala svému bývalému co proto :D, a taky to aby toho násilníka usvědčili a oni ho nechali zavřít (na pěkně dlouho!!) 


"Láska není absence logiky
Ale logika prozkoumaná a přepočítaná
Rozžhavená a zakřivená
Aby se dobře vešla do záhybů srdce"


Děj:Naší hrdinkou je, jak už víte,  mladá dívka Jacqueline, která právě nastoupila na vysokou školu, stejnou jako její přítel, aby mohli být spolu. Měla všechno naplánované-budou tu spolu tím pádem je nemůže ohrozit vztah na dálku a už si můžou plánovat jen budoucnost..
V tom dostane ale ránu pod pás a vše se rozsype jako domeček z karet, když se s ní po 2 měsících od začátku školy její přítel rozejde...Najednou se jí tím změní úplně vše-přítomnost i budoucnost a ona vůbec neví co má děla. Hodně dlouho se utápí v lítosti, a protože, když se přihlašovali naplánovali si skoro celý rozvrh společně, nechce ani chodit do školy, aby ho nemusela potkat.Tím ale začíná první problém-má velmi špatnou docházku.
A i přes veškerý smutek ví, že kvůli klukovi se nemůže nechat vyhodit, takže sebere veškerou sílu a do školy opět začne chodit.
Učitelé ji dají druhou šanci a ještě k tomu jí domluví doučování po emailu od, pro ni neznámého, ale z emailů velmi sympatického zástupce učitele ekonomie Landona, se kterým si Jacqueline píše raději než by měla.
Všechno se zdá, že se otáčí k lepšímu a Jacqueline začíná cítit, že by snad tenhle rok nemusel být nejhorší v jejím životě...
Ale vše se zvrtne, když se po nekonečném domlouvání kamarádek o tom, jak by se měla bavit a zapomenout na minulost, vydá na školní párty..Nejen, že je tu je i její ex, který je jejich rozchodem, spíš osvobozen než zdrcen, ale navíc se tu Jacquelin ani necítí dobře, takže odejde sama dřív. A toho využije násilník, který se jí pokusí v autě znásilnit. Všechno ale dopadne dobře, protože ji zachrání Lucas, kluk kterého doteď neznala, ačkoliv spolu chodí na hodinu ekonomie. A ten se od této chvíle stává jakýmsi jejím ochráncem..
A když se z násilníka vyklube stalker, a ke všemu je napadena další dívka, rozhodne se Jacqueline, že se postaví svému strachu, naučí se obrany a usvědčí násilníka.
Lucas ji tedy začne se vším pomáhat a mezi vším tím zmatkem, který má Jacqueline v hlavě, mezi nimi vzniká pouto, které se postupem času mění v něco víc...

Moje hodnocení: PÁNI! Tak tímhle bych asi shrnula tenhle příběh!
Četla jsem ho snad do 3 do rána, protože jsem nemohla přestat! :D Byl opravdu vynikající.!
To, že se autorka zabývala sexuálním násilím, které  je podle mě bohužel v dnešní době čím dál častější, dalo knížce hodně originální příběh, který podle mě nadchne mnoho čtenářů.
Celý příběh byl tím pádem emocemi přeplněný-rozchodem, strachem a následným vztekem, a taky všudy přítomnou láskou ;-)
Celá knížka měla dobrý spád, takže nebyla chvíle, že bych se u čtení nudila...A když pak přišel na scénu Lucas, se čtením jsem už nedokázala přestat vůbec, protože jsem pořád čekala na scény, kdy se setká s Jacqueline! :D
To napětí a chemie mezi nimi bylo cítit snad v každém rozhovoru, který vedli! Cože v každé knížce mezi hl. hrdiny nenajdete.
Po všech stránkách se mi tedy knížka moc líbila! :-))) Rozhodně si ji přečtěte!! :3

                                                                                      Hodnocení: 5 z 5



                                                                                        Ukázka z knížky ;-)

6 komentářů:

  1. Takovou nadšenou recenzi jsem si určitě ráda přečetla. Knihu si už dlouho plánuji přečíst, ale teď si s tím musím pospíšit. Popsala si to fakt dobře! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Ani nevíš, jak mě těší, že jsem tě na knížku trochu nalákala! :-))
      Moc děkuju-jsem moc ráda, že se Ti recenze líbila :-)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze !! :)) tu knížku si msím přečíst :3

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná recenze! :) Naprosto s tebou souhlasím. Takhle knížka je skvělá a svým způsobem originální. Rozhodně ji také každému doporučuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :-) :3
      Je! Vážně jsme moc ráda, že ji mám doma!! :3

      Vymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.